Még mindig küzdeni kell a szemetelőkkel.

Hiába szervez évről-évre hulladékgyűjtési akciót a Majoroki Kör, még így sokszor azzal kell szembesülniük: szemetes a Wittmann-park.

A városrészi civil szervezet szerint a zöldterület életében fontos előrelépés a közvilágítás korszerűsítése.
Majoroki Kör elnökét, Varga Tamást és Németh Béla alelnököt kérdeztük a városrészt foglalkoztató gondokról, fejlesztésekről és kértük a 2017-es évük összefoglalására.

– Majorok alapvetően kertvárosi arculatú, ahol örömünkre az utóbbi időben a szabadidősportok lehetőségei tömörülnek. Ahogy a sportcsarnoknak, úgy minden új dolognak örülünk, mert ez fejlesztéseket jelent. Még akkor is, ha ezek sokszor kompromisszumokkal járnak. Az MTE-pálya és a környéke is szépül. Az egyetemi sportcsarnok felújítását is üdvözöljük – hangsúlyozza az elnök.
Varga Tamás úgy véli, a Wittmann park növényzete is elöregedett. A Városüzemeltető és Fenntartó Kft. évről évre gondozza a területet. A nyári viharban azonban sok fa sérült. Az egyesülethez olyan jelzések is érkeztek, hogy közben hallani a fűrész hangját vasárnaponként, ahogy a fát lopják…

– A parkon belül sok gondot jelentett közvilágítás és az úthálózat állapota. Örülünk, hogy új, LED lámpatesteket helyeztek ki, és ezáltal javult a zöldterület közbiztonsága – fejtette ki az alelnök.
Azonban még mindig sok feladatot adnak azok, akik ide hordják a szemetet, zöldhulladékot. A Majoroki Kör az Ujhelyi-iskolával és a Majoroki Nyugdíjas klubbal karöltve idén is csatlakozott a TeSzedd akcióhoz és takarítottak a parkban. A fák telepítését idén is folytatták, az önkormányzat segítségével elindult a Városmajor utca beteg és elöregedett fáinak cseréje. A helyhez és környezethez illő gömb meggyeket ültettek el.

Idén sem maradhatott el a városrész legnagyobb rendezvénye, a Majoroki Fesztivál, melyet helyi és vendég előadók tettek látványossá és színessé.

A szervezők gondoltak a családokra is: a gyerekeket játszóház, sakkverseny, kézműves foglalkoztató és ügyességi játékok várták. A felnőttek pedig főzőversenyen mérhették össze gasztronómiai tudásukat. A fesztivál bevételét minden évben jótékonysági célra fordítják.

Legutóbb az Ujhelyi-iskolának új kosárlabdapalánkokat adományozott a Majoroki Kör.
Nemrég Szent Ferenc emlékére búcsúi szentmisére várták az érdeklődőket a kápolnánál a helyi nyugdíjasklubbal karöltve.

A Majoroki Kört programjai megvalósításában támogatja a mosonmagyaróvári önkormányzat, a városrészi képviselők és helyi vállalkozók, magánemberek.